Cavalier King Charles wandelclub

Huwelijk Vera en Philiep 07-07-2007

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : zowat iedereen

Een magische datum voor het huwelijk van Vera en Philiep, trotse bezitters van de “chie” groep : Dotchie, Mitchie, Choupetchie, Kentchie en Ratchie.

Ze hadden een heel zonnige dag gekozen. En wij hadden achter hun rug om afgesproken om bij elkaar te komen in Brasschaat bij Jef en Chris om een geldboom te maken en onze Cavjes te versieren zodat Vera en Philiep een heuse cavjeshaag zouden hebben als ze van de trappen kwamen.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik had voor iedereen een routebeschrijving gemaakt om tot in Brasschaat te komen, en heel de Antwerpse groep was aanwezig. We konden zelfs Leen en Joris uit Limburg verwelkomen.

Dino kwam als eerste toe, en vond niet beter dan een plonsje te wagen in de pas aangelegde vijver. Zijn baasjes hadden veel werk gestoken in het opborstelen van hun lieveling, en daar zat hij nu, drijfnat. Maar gelukkig waren ze vroeg ter plekke en was er nog tijd genoeg om de haardroger boven te halen. Bij koffie en een pintje hebben we ze dan versierd met papieren taartkantjes. Ze leken wel weggelopen uit een schilderij van Rubens.

En slim als ze zijn leken ze de ernst van de situatie te begrijpen en hielden hun kanten kraagje mooi intact. Alleen de kleine rakkers hadden het niet zo begrepen, dus namen we wat reservekraagjes mee voor noodgevallen.

Op weg naar het districtshuis in Hoboken, spelen we een deel van onze groep kwijt op de ring rond Antwerpen. Een gps met kuren, deed de rest. Je houdt het niet voor mogelijk, maar de Antwerpenaars reden verloren in hun eigen stad!

De dienst begint voor Vera en Philiep die zich in het plunje van de verovering van het Westen hebben gestoken. Cowboyhoed en lange kanten handschoenen incluis. En alle cavjes mochten binnen in het districtshuis. Ze gedroegen zich voorbeeldig, en luisterden vol aandacht naar de officiƫle beambte.

Bij het trekken van de groepsfoto op de trappen van het stadhuis, komt het tweede deel van onze groep puffend aan. We hadden wel een cavjeshaag voor Vera en Philiep, en ze had groter kunnen zijn, dat wel. Maar we leren hieruit dat een mens beter rekent op zijn gezond verstand dan op elektronica.

Na overhandiging van de cadeautjes trekken we richting receptie waar ook hapjes voor onze viervoetertjes waren. We hebben een leuke dag gehad, en een lekkere babbel bij pot en pint. Het was eens wat anders, en we hebben ook veel leut beleefd aan de voorbereiding.

Het ga jullie goed Vera, Philiep en de chie-tjes !

Deden mee:

Bink Wiske, Trixie, Droopy, Dixi, Dino, Happy, Fritske, Seppe, Toby, Casper