Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Haacht B & C groep 10-06-2007

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Kim Matthijssens, Yolanda Bruyninckx (fotos zijn verlopen)

Terwijl onze politici water en bloed zweten van de schrik, en een deel van onze leden zich uitsloven in oververhitte klaslokalen om de verkiezingen in goede banen te leiden, zitten wij lekker bij koffie en gebak op elkaar te wachten.

Onze burgerplicht hebben we deze morgen gedaan. We hebben een uurtje later afgesproken dan gewoonlijk en het weer is heerlijk. Zwaluwachtig (zie vorige verslag) en een beetje zwoel. Haacht werd gekozen om zijn ligging. Nu iedereen vanmorgen wat om handen had was het verstandig de autorit voor iedereen ongeveer hetzelfde te maken. En daar is mappy goed voor. Andere keren wisselen we af, dan is het voor de één ver rijden, dan weer voor de ander.

Toch weer een grote opkomst. De vaste kern is sterk uitgedund door studerende kinderen die niet mogen ontsnappen aan de ouderlijke controle. Het noodlot wilt ook dat net onze twee vaste fotografen moeten “zitten”. Maar een oproep daags voor de wandeling heeft er voor gezorgd dat we genoeg vrijwilligers hebben die de wandeling digitaal willen vastleggen.

Er wordt gezamenlijk besloten om B en C te verenigen in het parkoers van 12km.

De warmte speelt onze cavjes parten. De kleintjes gaan het eerst onderuit. Seppe en Wiske krijgen afkoeling van een thermos met erg fris water. Nekje en rugje nathouden gedurende enige tijd en ze horen er weer bij. Op de rustpost zoekt Bink verkoeling in een zelf gegraven kuil. En in zijn enthousiasme vergeet hij Wiske die naast hem ligt. Ze is te moe om op te staan en ondergaat gedwee de zandhoop die op haar terecht komt.

Onder de grote boom buiten is het goed toeven. De boterhammetjes worden bovengehaald en de Leffe geheven. Als iedereen uitgerust is stappen we weer verder. De helft van de tijd kunnen onze Cavjes zonder leiband lopen. Maar verwend als we zijn, hadden we toch stiekem gehoopt op een mooie grote plas om hun pootjes wat af te koelen. Ach, een mens mag niet te veel verlangen want daar staat reeds een standje met gratis aarbeien. Ons aangeboden door de Tornado’s.

En het baasje van Wolf en Snoepy is deze keer goed uitgeslapen. Onze fotografen kunnen hem niet betrappen op een hazeslaapje. En dat zullen ze in Haacht geweten hebben! We hadden dan ook heel wat decibels bij. Het baasje van Droopy en Dixi is heel wat stadionsfeer gewend, maar wist het timbre van de klokken deze keer toch te temperen.

Onze Lieve Heer moet van alles zijn getal hebben zei mijn grootmoe. En dat hebben we bij het Meuteke duidelijk in huis. De sfeermakers, de lachebekken, de plichtbewusten, de lawaaimakers, de stewards en de wildplassers!

Aan de eindmeet gekomen is de zaal veel te drukkend. We besluiten dan maar te improviseren en enkele tafels en banken uit te plooien met zicht op de kerk van Haacht. Er wordt nog gezellig nagepraat en langzaam maar zeker lost ons groepje weer op. Ieder rijdt weer huiswaarts, nieuwsgierig of “de goei” nu gewonnen hebben met de verkiezingen of niet. En wat zou de voetbal gedaan hebben vandaag?

Volgende keer zien we elkaar in Meerhout.

Deden mee :

Amy, Basil, Bink, Dino1, Dixi, Droopy, Fritske, Kato, Laïka, Seppe, Snoepy, Wiske, Wolf, Zino