Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling B & C groep Engsbergen 13-05-2007

Verslag : Marléne Veulemans
Fotoreportage : Staf Vermeiren, Kim Matthyssens (zie onderaan)

Moederkesdag te Engsbergen .

Als we ’s morgens opstaan is het maar een grijze dag , maar dit deert ons niet .

Vol goede moed vertrekken we naar Engsbergen , er van overtuigd dat het ook vandaag een zonnige dag zal worden , zoals elke cavjeszondag .

Wanneer we ter plekke aankomen , merken we al dadelijk dat Wit/Blauw uit Scherpenheuvel weer alles tot in de puntjes verzorgd heeft , er was voldoende parking en het parkoers was ook zeer goed bewegwijzerd , zelfs den Eddy en An waren hier niet verkeerd gelopen .

Toen we de zaal binnen kwamen was ons Carine al druk bezig met iedereen in te schrijven en om een begeleider voor de A groep te vinden nu Paul het had laten afweten , Erna stelde voor om de groep onder haar vleugels te nemen .

Tjah nu pas ondervinden we hoeveel werk ons Chris hier alle maanden insteekt .

Om 11u stipt vertrokken we , Staf en Kim zorgden voor de groepsfoto , tjah nu dat Anneke paparazi er niet was moesten we toch een vervanger hebben om Staf bij te staan .

Na de groepsfoto vertrokken we allemaal te samen , doch niet voordat een dame van wit/blauw een foto had getrokken van al onze hondjes , het worden nog echte filmsterren !

Toen we een paar km gewandeld hadden splitsten beide groepen , Erna nam de nieuwelingen onder haar vleugels .

Albert vervoegde zich bij de Die Hards .

Al van bij het begin hadden de vrouwtjes besloten om de hekkensluiters deze keer vooraan te laten lopen , zo konden zij de weg wijzen .

Dit viel niet in zo’n goede aarde en de mannetjes besloten dan maar om afwisselend voor GPS te spelen .

Staf legde weer beroemde wildplassers op het gevoelige plaatje .

We leerden vandaag ook weer nieuwe uitdrukkingen ; het weer was zwaluwachtig , dit hadden de Limburgers nog niet gehoord .

Net voor de eerste stop begon het te regenen , maar dit kon de goede stemming niet bederven .

De weergoden waren ons weer goed gezind , want de regenbui duurde maar 10 minuten en daarna werd het weer droog en zwoel weer .

Op de eerste stop aangekomen , werd onze jongste leden hun aandacht al  dadelijk door de zwarte en witte pensen aangetrokken .

Er stond  ook weer heerlijke tomatensoep voor ons klaar en voor de mannen Leffe natuurlijk .

Na een weldoende  rustpauze zetten we onze wandeling weer verder op prachtige bospaden , waar onze viervoetige vriendjes merendeels konden loslopen .

Het was er wel een zeer vruchtbare streek want op elke hoek kwamen we wel een ooievaar , beertje of werken in uitvoering tegen .

We zijn  ook heel wat paarden tegen gekomen , waaronder 2 prachtige Brabanders .

De jongsten onder ons beloonden hun mama’s ook met een tuiltje zelf geplukte bloemen .

Ook andere personen werden verrast , Staf onze fotograaf der wildplassers , werd zelf betrapt op wildplassen , tot groot jolijt van iedereen .

Op deze mooie meidag hadden de Engsbergers   het ook niet na gelaten om de vele kapelletjes te versieren met bloemen .

Tijdens de 2° stop hadden we ons allen buiten neergezet , waar onze hondjes de aandacht van elke voorbijganger trokken ,

Sommige baasjes onder ons hadden hun handen vol aan de teken die plots op de vacht van de hondjes zaten , een lid van wit/blauw gaf ons raad hoe we teken kunnen voorkomen .

Nadat we weer  vitamientjes hadden binnengekregen , gingen we weer verder .

Danny deed zijn naam van hekkensluiter alle eer aan , hij bleef achteraan bij An en Jan stappen , om Jan zo te kunnen overhalen om zich ook tot de hekkensluiters aan te sluiten en alle maanden mee te gaan wandelen .

Gedurende de 2° helft van de wandeling kwamen we de buitenverblijven van de Pfaffs en de Planckaerts tegen .

We kregen ook een paniekaanval toen we plots een combi van de politie tegen kwamen , want onze hondjes liepen los waar het eigenlijk niet mocht .

Maar het was loos alarm , want er was in de verste verte geen agent te bespeuren , uit voorzorg hebben we onze vriendjes dan toch maar aan de leiband gelaten .

Twee km voor de eindmeet verstuikte Angela haar voet , dit was voor onze sterke mannen geen struikelblok , ze werd prompt op Benny zijn schouders geheven , waar ze niet zo zeker opzat .

Nadat ze terug een paar meter  had gestapt speelden haar papa en Gerry voor ambulance , maar als een echte Die Hard besloot ze om toch weer op eigen krachten verder te stappen .

Waarschijnlijk werd ze aangemoedigd door het ijskarretje wat in de verte op ons wachtte .

Daar aan gekomen nam bijna iedereen een ijsje , we konden kiezen voor vanille of mokka maar de meeste onder ons vergaten even hun goede voornemens en namen van elke smaak een bolletje .

Ter hoogte van het ijskarretje kon men ook gratis zijn oren laten uitspuiten , waarvan Danny gretig gebruik maakte .

In de zaal aangekomen troffen we de wandelaars van groep A aan , die ons verwelkomden met een lekkere pannenkoek .

We maakten er ook gebruik van het rode kruis , die Angela met veel liefde verzorgden .

Ook maakte Jan , een belofte aan An dat hij in het vervolg ook mee gaat wandelen , en om hem hier extra in te stimuleren gaf hij ons zijn telefoonnummer zodat we hem op het matje  kunnen roepen als hij vergeet mee te gaan wandelen .

Terwijl de baasje nog een laatste Leffe dronken sliepen onze cavjes , vooral de jongsten onder hen die erg goed mee gestapt hebben en zelfs zeurden als men hen op de arm nam .

Na deze fijne wandeling weten we eindelijk hoe zwaar het is om zonder Chris , Jef , Bink en Wiske te beginnen , natuurlijk hebben we ook onze andere vrienden  gemist .

Hopelijk is volgende maand weer iedereen van de party , alhoewel dit een groot vraagteken is wat onze jonge meisjes hebben dan examens .

Met dank aan Carine en Gerry voor de feilloze administratie!

Deden mee in de B-ploeg :

Ayla, Cleo, Dixi, Droopy, Fritske, Rhanny, Snuffel, Toby, Trixie, Seppe

Deden mee in de C-ploeg

Casper, Xena, Floris, Yara, Yoico