Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Boom B groep 08-04-2007

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Ann Therie, Staf Vermeiren, Beatrijs Reusens

Pasen, en het wordt schitterend wandelweer. We staan al op met het zonnetje! Bij de Kadee’s in Boom hebben we bij aankomst ruime parkeergelegenheid. Een deel van onze groep stopt net naast ons op dezelfde parking, en we stappen samen naar de mooie ruime zaal waar een ander deel van onze groep reeds zit te wachten. Iedereen wenst iedereen een zalig Pasen. En we zijn met veel! Het wilt lukken dat er slechts enkelen onder ons eierrapende kinderen of kleinkinderen hebben. De meesten zijn dus op het apel.

We verwelkomen weeral enkele nieuwkomers en onze troep zwelt gestaag aan tot liefst 29 hondjes, en dan hebben we hun baasjes nog niet geteld! Onze Cavjes joelen en laten zich gewillig bewonderen door de overige deelnemers. Na de nodige administratieve plichten, en het verbroederen kunnen we vertrekken. Net op dat moment komt de brandweerploeg terug van een oproep. De groepsfoto wordt getrokken voor hun mooie wagens. En ik ga aan onze fotografen vragen in de toekomst ook foto’s te nemen van al die karottentrekkers die niet mee op onze Cavjesgroepsfoto willen staan! Eigen schuld, dikke bult!

De sfeer kan niet meer kapot, en zoals steeds is de trend voor de rest van de dag gezet. Het wordt weer leuk. Iedereen heeft zijn beste humeur meegebracht.

We verlaten het industrieterrein waar de brandweer zich bevindt en wandelen door straten en het park langzaam naar de meer rustige paden. Tot onze grote spijt kunnen we hier bijna nergens onze cavjes laten stoeien. Heel de weg lang moeten ze aan de leiband. En dat zijn we bij ons Meuteke niet gewend. Na het eerste half uurtje stopt de voorzitter van Kadee, Jos Florquin, met zijn wagen om ons te fotograferen. Hij maakt tegelijkertijd reclame voor zijn onnefretterstocht op 1 juni waarbij elke deelnemer een zakje met hondenverwennerijen krijgt. Hopelijk kunnen de viervoeters dan op hun eigen tocht wel wat loslopen.

En de mannen hebben weeral leut, deze keer lijkt het er op dat elke wildplasser op de gevoelige lens moet staan. Zouden we volgende keer geen wedstrijdje “om ter verst” organiseren? Dat zou ongetwijfeld heel wat jeugdherinneringen oproepen. En geloof het of niet, onze Meute is een heuse verjongingskuur, toch zeker voor onze heren die zich als kwajongens gedragen tot groot jolijt van de dames en de jeugd in onze groep.

Na de eerste vier kilometers splitst onze groep. De C-ploeg heeft een ander parkoers, en de B-ploeg gaat weer verder. Iedereen lijkt wel zijn toffe babbelgenoot te hebben gevonden, en zoals het in onze Meute de gewoonte is, wisselen we af en toe van babbelmaatje zodat iedereen met iedereen praat en zich geen kliekjes vormen. Het is één van de grootste troeven die we hebben, niet alleen de Cavjes voelen zich goed en sluiten vriendschappen. Ook hun baasjes en vrouwtjes komen aan hun trekken. En nieuwkomers worden steeds door iedereen goed opgevangen.

De goed verzorgde rustpost in een school, bezoeken we twee maal. En onze nieuwkomers zijn enthousiast! Volgende keer zijn ze weer van de partij. En dat is wat we willen horen!

Volgende keer stappen we in Engsbergen, op grondgebied Limburg.

We stappen dan mee met Wit-Blauw. Vorige keer dat we met hen meestapten was de wandeling nog op het grondgebied van de provincie Antwerpen. Maar hou je vast Limburg…hier komt onze meute!!!

Deden mee in de B-ploeg :

Ayla, Bink, Bruce, Casper, Cleo, Dino1, Dixi, Droopy, Fritske, Happy, Indy, Laïka, Rhanny, Snoepy2, Snuffel, Wiske, Zino

Deden mee in de C-ploeg

Billy, Choupetchie, Dotchie, Emma, Gismo, Kentchie, Mitchie, Ratchie, Sanne, Snoepy, Toby, Wolf,