Cavalier King Charles wandelclub

Sylvie en Sus hebben een pupje gekocht, Seppe (februari 2007)

Verslag en fotoreportage : Sylvie Wuyts  (vrouwtje van Fritske zie ID)

DSC00305 DSC00306 KraamkSeppe1 KraamkSeppe2 KraamkSeppe3 KraamkSeppe4 KraamkSeppe5 KraamkSeppe6 KraamkSeppe7 KraamkSeppe8

24 februari 2007
Toen we zo’n kleine twee jaar geleden ons Fritske kochten, dat is een cavje tricolor, toen begonnen we stillekes te dromen van nog een cavje. Liefst een Black and Tan, zei Sus en zo geschiede. Een kennis van ons wist dat en was voor ons al druk in de Woef aan’t aanduiden waar we ze konden vinden en na twee telefoontjes zijn we op zondag 25 februari gaan kijken bij familie De Roover in Sint Jozef Rijkevorsel. Waar ze vier van deze mooie en allerliefste cavjes hebben, Speedy Seppe zijn mama en Barney de papa van onze kleine Seppe, nog een tricolor teefje en Pistache de allermooiste Black and Tan die ik ooit heb gezien. Groot was onze verbazing toen we zagen dat onze Seppe uit een nest komt van maar liefst 8 hondjes. En hier is hij dan, onze kleine man, een aller schattigst bazeke van maar 800gr. Wat is hij klein, maar zo klein als hij is nestelt hij zich dicht tegen me aan. Omdat het nog drie lang weken duurde eer we hem mee mochten nemen mochten we elke week komen kijken en deze foto is een week later getrokken toen hij net zes weekjes oud was.

03 maart 2007
Hier is hij al een zeven weken (foto 2) en al flink gegroeid op die week amai, we hebben ook Fritske meegenomen om kennis te laten maken en die kreeg de schrik van zijn leven toen hij plots dienst deed als mama van die 8 pupjes die allemaal bij hem willen komen drinken, Fritske zette het op een lopen gevolg door 8 hongerige hondjes. Dat belooft voor volgende week.

10 maart 2007
Dit is Speedy (foto 3) de mama van onze kleine Seppe een ongelofelijk goed en bezorgd moederke. Acht pups je moet het maar doen het arm ding zal blij zijn dat ze nu eindelijk zelf kunnen eten. Ze zag ook het vrouwke van Fritske goed zitten vliegensvlug ging Speedy op mijn schoot zitten, Pistache aan de andere kant en kleine Seppe in ’t midden en daar zat grote broer Fritske, geen plaats meer de sukkel.

16 maart 2007
Wat een ongelofelijk moment, eindelijk is het zo ver! Het lange wachten wordt eindelijk beloond, vandaag komt ons klein Seppeke eindelijk naar ons. Fritske daar tegenover beleefde de verrassing van z’n leven toen we thuis uitstapten en dat kleine ding er nog steeds bij was. Met een blik van Hoe kan dat nu? Van waar komt die? stond hij me verbaasd aan te kijken , ja Fritske wen er maar aan jongen dit is je broertje. s’Avonds hebben we ze samen op de zetel gelegd en meteen waren ze vertrokken. Met twee is het immers veel fijner dan alleen.
Vandaag de grote verhuis, ’t is uit met de rust voor Fritske, nu zijn broertje met ons naar Westmalle rijd.

24 maart 2007
Deze foto is gemaakt toen ik al een week in mijn nieuwe thuis was en het daar al aardig gewoon was. Samen met mijn broer Fritske op de foto, ongelofelijk hoe die twee zo snel aan elkaar verkocht waren.

12 april 2007
Tijdens de eerste warme dagen maakten ze met z’n tweetjes gebruik van lekker lui in de zon te gaan liggen. Fritske doet dat met zo’n air van kijk eens hier m’n nagels zijn aan’ t drogen. Wat een zalige drukte in huis; Ik zou mijn twee kapoenen voor geen geld van de wereld nog kunnen of willen missen.

16 maart 2007
De eerste avond van onze kleine Seppe (foto 6), bij ons en zijn nieuwe broertje. Een hele verandering in dat kleine ding z’n leefwereld, zo zonder z’n mama en die 7 andere kapoenen. Hij volgt Fritske als een schaduw en vindt het heerlijk om dicht tegen elkaar aan te liggen. De eerste nacht, we hadden ons al voorbereid op een paar slapeloze nachten, maar niks ervan. Ons bazeke heeft zalig geslapen en geen kick gegeven. De kop is eraf zoals ze zeggen, dus wij de tweede nacht rustig proberen te slapen maar Seppe had intussen al door dat hij daar beneden alleen sliep ’s nachts en begon zo zachtjes te neuriën, ik heb Fritske terug naar beneden gebracht en braaf bleef die voor zijn broertjes bench liggen, de rust was weer gekeerd en het is stil gebleven. Met twee is ook slapen fijner dan alleen.