Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Diest B & C groep 14-01-2007

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Ann, Staf en Marijke

Als ze later vragen : waar was jij op die historische 14 januari 2007 toen het warmterecord werd gebroken met 14°C? Dan kan je zeggen : In Diest met het Meuteke!!!
Heel de week heeft het pijpenstelen gegoten, gestormd en gewaaid. Modder zullen we niet kunnen vermijden. Maar vandaag straalt de zon.

Dus goedgeluimd trekken we naar Diest. We hebben met een nieuwkomer afgesproken om samen in Brasschaat te vertrekken. We zijn al vroeg op pad want Diest is toch een uurtje rijden. Op de radio klinken de voetbaluitslagen van de dag er voor, en we rijden prompt de bewuste afrit voorbij…geen nood, we zijn goed op tijd en na wat toertjes komen we in het zonnige Diest. De weg is heel goed aangegeven door WSV St Jan, meer dan één parking zorgt er voor dat je om 10u je wagen nog vlot kwijt kan.

Onze Cavjes stromen langzaam binnen en tegen 10u30 is iedereen paraat behalve een delegatie uit Bilzen Limburg. Zij hadden gemaild dat ze zeker kwamen, dus wachten we nog even. Om 11u nog niet aangekomen, en geen smsje, dus vertrekken we maar.

Het parkoers verloopt deze keer in korte lussen die telkens weer op de vertrekplaats eindigen. We kunnen zoveel lussen combineren als we willen, en natuurlijk kiezen we eerst voor de Avonturenwandeling Militair Fort van 7,2km. We hebben zo het idee dat onze Cavjes daar een maximum aan vrijheid gaan beleven, en de wegen zullen daar al erg modderig zijn van de vele wandelaars, in de namiddag is dat vermoedelijk nog 10x erger.

Het is inderdaad veel op en af, oud sas, smalle paadjes in een mooi decor, militair fort, stadswallen, watermolen. En onze sloebers ravotten dat het een lieve lust is, alhoewel ze onder de gezelschaps(schoot)hondjes worden gerekend, trekken ze zich niets aan van al de modder en plensen lustig door de plassen. Ze springen tegen hun baasjes en vrouwtjes, en in korte tijd zijn we herschapen in een modderige bende.

Eéntje maakt echter een uitzondering, en dat is nieuwkomer Wiske. Zij is het huisgenootje van Bink en geen Cavje maar een Shi-Tzu, ze is net naar de kapper geweest en heeft daarom een pulletje aan want het verschil tussen korte en lange haartjes is wat te bruusk gegaan. Ze trippelt fijntjes naast de plassen en slaagt er in geen spatje modder op haar truitje te hebben terwijl haar pootjes toch de helft korter zijn dan die van een Cavaliertje. Af en toe moet ze wel, maar dan waadt ze voorzichtig door de plas, in tegenstelling tot nieuwkomer Droopy die zich al plonsend en spattend een weg baant door de modder.

Van Droopy wisten we dat hij lange wandelingen met zijn baasjes gewend is, maar Wiske is net geadopteerd (klik hier voor meer info) en heeft 4 jaar als een konijntje in een hok gezeten bij een fokker. Maar ze heeft van nature stevige billetjes en stapt parmantig op haar teentjes verder zonder ook maar één keer te hijgen. Ze doet uiteindelijk 14km met een hazeslaapje van 20min tussenin, ze drinkt geen lik, ze neemt geen enkel snoepje aan. Alles is veel te spannend vandaag.

En het baasje van Droopy heeft al onmiddellijk zijn plaats in de groep gevonden! De hekkensluiters zijn voortaan met 4, tenminste als Martin aanwezig is, want anders moet Jef van voor lopen om de weg te tonen. En vandaag is dat het geval, voor de gelegenheid heeft Jef zijn hoed opgezet, kwestie van de ernst van Martin te kunnen benaderen, maar dat is buiten de bende gerekend. Heel de weg lang is hij de pineut, de hekkensluiters besluiten volgende keer ook een hoed op te zetten. Welk model dat wordt is nog geheim! We zijn dan immers wat dichter tegen carnaval nietwaar?

Na de avonturenwandeling gaat een deel van onze groep huiswaarts, de “die-hards” beslissen om het parkoers van 6,8km met het begijnhof en Natuurgebied ook nog aan te doen. Hier hebben we mooie vergezichten op de landwegen en het natuurgebied Webbekoms Broek. Het is een stuk netter stappen op de wegen, de modder komt los van onze schoenen en onze Cavjes genieten hier meer vrijheid dan op de avonturenwandeling. Maar onze fotografen zijn reeds naar huis, achteraf bij pot en pint wordt nog een fototoestelletje bovengehaald om de sfeer vast te leggen. Meer dan 2.400 wandelaars zijn er op deze prachtige dag geteld. Dat hadden ze bij St Jan nooit verwacht, en de meeste bieren waren dan ook uitverkocht. Het is jullie vergeven hoor, wie verwacht nu 14° op 14 januari?

Volgende keer zien we mekaar in Rijkevorsel, wie weet sneeuwt het dan…

Deden mee

Aika, Ayla, Bink, Bruce, Cleo, Droopy, Indy, Rhanny, Snoepy, Snoepy2, Snuffel, Wiske, Wolf, Zino