Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Ravels C groep 10-12-2006

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Staf Vermeiren, Marijke Derveaux

Het is prachtig herfstweer. Rijm op de grasvelden, zonnetje van de partij!

Gewoonlijk is de opkomst in de winter klein. Baasjes zien er nu eenmaal tegenop om hun langharige, laag bij de grond lopende lievelingen een bad te geven na afloop.

Maar de “die hards” trotseren alles. Die groep is echter klein, en geoefend als ze zijn, stappen die vandaag op in de B-ploeg.

We verwelkomen zowaar Aiké waarbij de hartproblemen nu onder controle zijn. Hij haalt zijn 3x wandelen per jaar niet, maar heeft een heel goed excuus om op de cavjes ID te mogen blijven staan. Meteen kiest zijn vrouwtje voor de 15 km. Ik had na de wandeling nog wat willen keuvelen, maar kotstudenten die terug binnen moeten, bederven voor mama de pret. Volgende keer Linda!

Veel nieuwkomers voor de tijd van het jaar, Google en het zonnetje zullen daar wel iets mee te maken hebben zeker? En Bink zit met een mankepootje. Gekwetst op zijn avondwandeling in de geburen. Dus doe ik de korte trip. Vera en Philiep zijn er ook bij met hun bende.

Sinds Choupetchie geadopteerd werd (zie adoptieverslag) zijn ze met 5 hondjes! Dat is een hele knoop aan leibanden. Maar in onze club zijn handen genoeg om een leibandje over te nemen. Boetchie kan vanwege haar gezondheidstoestand ook niet ver stappen. En Choupetchie heeft nog nooit mogen wandelen, ze had op haar 9 jaar zelfs nooit buitenlucht gezien, dus afwachten hoe ze gaat reageren. Odie (ook een adoptiecavje, lees het adoptieverslag) gaat ook voor de eerste keer mee op Cavjeszondag!

Spanning genoeg zou ik zeggen om over te schrijven.

Het kortste parkoers is meestal bedoeld voor kinderwagens en minder validen. Logisch dat je dan niet diep de natuur intrekt. Staf en Marijke zoeken met hun camera de mooiste plekjes. Telkens er een groepsfoto komt is er een andere fotograaf aan het werk.

Spijtig genoeg houdt dit ook in dat onze cavjes bijna steeds aan de leiband lopen. De nieuwkomers vertrouwen de meute vorming niet echt, en durven hun cavje toch nog niet los te laten. Als ze later met de anciens opstappen zullen ze wel zien hoe slim hun hondje wel is.

Choupetchie lijkt wel een klein trekpaardje! Met de blik streng vooruit, want daar moet ze zijn, leidt ze de hele Dotchieloversgroep naar haar ingebeelde doel! Ze wordt niet moe, en iedereen staat verbaasd van zoveel conditie in zo’n klein hondje met zo’n triest verleden. Ze lijkt te denken “nu of nooit” alsof dit de enige uitstap is die ze ooit zal maken.

Ook Odie vertoont een gelijkaardige houding. Maar hij kijkt niet doelbewust vooruit, maar wild in het rond, vliegt daar wat? zie ik daar wat? is dat een blad? een vogel? Hij krijgt niet genoeg van al de nieuwe indrukken die hij op de wandeling opdoet. Ook hij wordt niet moe! ook hij lijkt te denken: wat ik gehad heb, pakken ze niet meer af!

Op de rustpost wordt ons gevraagd door het bosbeheer om een enquête in te vullen over het gewest bos van Ravels dat we zojuist zijn doorgewandeld. De medewerkers van AWSV Turnhout zijn erg gedienstig en bedekken de natte zitbanken buiten met plastiek vuilzakken. Binnen is immers zo goed als geen plaats voor onze meute.

Op de foto kan je zien dat Vera in discussie gaat met De Vlaamse Gemeenschap.

En wat dachten jullie? natuurlijk vullen wij allemaal in dat honden niet aan de leiband moeten tussen die twee hoge afsluitingen! Waar zouden ze naartoe kunnen lopen? En fietsers, die staan nu niet bepaald op ons verlanglijstje.

Daar wordt al genoeg voor gedaan in Vlaanderen. Ons land blinkt echter uit in hondse onvriendelijkheid als je vergelijkt met de buurlanden, waar hondenlosloopgebieden bestaan, en de vrije natuur voor iedereen is en niet achter prikkeldraad. Engeland, Duitsland, Frankrijk Nederland, allemaal zijn ze hondvriendelijker dan Vlaanderen. Zullen we een partij stichten voor de dieren zoals in Nederland?

Na deze rustpauze besluit een deel van onze groep dan toch verder voor de 7km te kiezen, 5 was voor hen echt wel weinig. Het andere deel doet de 5km verder.

En dan komen we erg vroeg aan op de eindpost. Nog nooit was ik daar zo vroeg, 13uur! En wat blijkt, net nu heeft Jef me zonder één euro op pad gestuurd. Zelfs de autosleutels (waar enkele euro’s zitten voor een winkelwagentje) heeft hij mee op de B-trip! Dus leef ik maar wat op de poef.

Om 3uur stipt staan ze daar, precies op schema! Ze hebben voorzeker tegen 5km/uur gestapt, en niet lang gepauzeerd. Maar dat laatste wordt duchtig ingehaald, en we blijven hangen tot 16u30 om te verbroederen.

Tot op de avondwandeling in Zoersel!

Deden mee in de B-ploeg:

Aike, Boy1, Snuffel, Trixie

Deden mee in de C-ploeg

Aika, Ayla, Bink, Boetchie, Choupetchie, Cleo, Dotchie, Happy, Lady, Mitchie, Odie, Prutske, Snoepy2, Tessa