Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Boortmeerbeek B & C groep 12-11-2006

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Ann Therie, Staf Vermeiren, Martin Gonnissen (fotos zijn verlopen)

Afhankelijk van het weer als we zijn met onze hondjes, is het ook nu weer afwachten hoe groot de opkomst gaat zijn. Het zou waaien, koud en nat zijn, en dat zou dan over Vlaanderen trekken, daarna opklaringen. We zijn tenslotte reeds november. Maar aan een winterstop denken we niet. Wij stappen het hele seizoen door, wetende dat onze Cavjes liever de koude dan de warmte trotseren.

Onze limburgers zijn deze keer de dappersten onder de cavjeseigenaars. Zij zijn zowaar met kou en regen vertrokken. Maar aan de linkerkant van Vlaanderen schijnt de zon reeds. En door de wind drijft alles erg vlug voorbij en kunnen de Antwerpenaars reeds in volle zon en met blauwe hemel hun cavjes in de auto laden. En Boortmeerbeek geniet om 10u30 ook van het prachtige weer.

Snoopy2 en zijn baasje en vrouwtje zijn de nieuwkomers. Zij hebben de korte afstand in gedachte. Maar na beraadslaging, vernemen we dat zij stevige stappers zijn die in het verleden niet terugdeinsden voor 30km op één dag. Dit gecombineerd met het zonnetje zorgt er voor dat ze al vlug meestappen op de 13km.

Veel info over het parkoers hebben we op voorhand niet kunnen vast krijgen. De man van het opgegeven telefoonnummer (W. Valenberghs) geeft nooit thuis. En een website hebben ze ook niet. Dus moeten we verder gaan op het “natte vinger gevoel” en dat blijkt geen verkeerde gok. De streek is erg mooi, het parkoers goed gekozen. Bos, afgewisseld met velden, onze Cavjes leggen het grootste deel van de weg af zonder leiband.

Tijd voor de groepsfoto, zo maken we iedereen jaloers die zich heeft laten afschrikken door de weersvoorspelling. We nijpen onze ogen half dicht voor het zonnetje.

De dorstigen laven is een werk van barmhartigheid orakelen onze echtgenoten. Dat geldt dus ook voor onze Cavjes. Bijna iedereen is ondertussen uitgerust met een hondenddrinkebus, maar toch, de drinkebussen van Brabant en Limburg smaken voor de Antwerpse hondjes beter en visa versa.

Rijmenam en Bonheiden worden aangedaan, hier zijn gps-liefhebbers op pad. zij laten duidelijk hun sporen na op de wandeling, die voor hen een zoektocht is.

Het eerste deel van de wandeling is het zwaarste, 7,8km in één trek zonder rustpost. Maar de rustpauze die dan volgt doet eens zoveel deugd. De zaal zit wel vol, we kunnen dus niet allemaal bij elkaar zitten, maar geen nood. Ieder heeft zijn babbel gevonden en we verdelen ons in kleine groepjes aan de tafels. De boterhammetjes worden bovengehaald, de cavjes krijgen hun deel, en rusten uit onder de tafels. Een pauze van een uurtje, en dan weer op pad voor de laatste 5.2km.

En wie werkt zich in nesten? Bink. In een avontuurlijke bui stapt hij in een onkruid met grote kleverige en prikkende zaaddozen (wie kent de naam ervan?) Volle tien minuten moeten we de prikdingen uit zijn okseltje vissen (zie foto). Net daar waar zijn pelsje lang is en het velletje gevoelig! Maar hij is zijn naam waardig en laat geen kik. Terwijl vele handen aan hem plukken trekt hij wel pijnlijk terug, maar na wat overtuiging (koek natuurlijk) lukt het wel om hem van zijn marteling te verlossen.

Door het frisse najaarsweer lijkt het stappen vlugger en beter te gaan dan in de zomer. Er is immers meer zuurstof in de lucht, en tevreden meet onze coach de tijd en de snelheid op, 20.029 stappen tegen 4km/uur. Volgende keer willen de dames ook graag weten hoeveel calorieën ze verbruikt hebben. Kwestie van de schade nog in te halen, dus gaat onze coach volgende keer de instellingen van zijn stappenmeter verzetten zodat we weten hoeveel taart we nog op mogen eten!

De pittoreske sanitaire stop die we dan tegenkomen verdient een foto! Dit lijkt uit overgrootmoeders tijd! Een “huske” met gazettenpapier en hartje in de deur!

Niet alleen dat, maar bekijk de reklame voor HET LAATSTE NIEUWS een Vlaamsch dagblad van kwaliteit!

Kortom een mooie wandeling, weer een streek die we leerden kennen. Weer vriendschappen die gesloten werden tussen cavjes en hun baasjes/vrouwtjes. En dat is het toch waar het allemaal om draait niet?

Tot volgende keer…

Deden mee:

Ayla, Bink, Boy1, Bruce, Casper, Cleo, Dino1, Indy, Snoopy2, Toby, Trixie, Zino