Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Ramsel B & C groep 8-10-2006

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Ann Therie (fotos zijn verlopen)

Men zegt “O.L.Heer is een socialist” omdat het zonnetje steeds schijnt op 1 mei! Ik denk dat O.L.Heer houdt van onze nationale politiek want uitgerekend op 8 oktober, dag van de nationale verkiezingen is het zonnetje ook van de partij. Het is ronduit schitterend wandelweer. Nadat iedereen “voor de goei” gekozen heeft trekken we op pad richting Ramsel.

We hebben deze keer afgesproken om een uurtje later bij elkaar te komen omdat iedereen zijn burgerplicht zou kunnen doen. En ter plekke aangekomen stellen we vast dat Wolfke en Snoepy reeds een wandeling achter de rug hebben, want het vrouwtje doet mee aan de telling in haar gemeente en het baasje heeft besloten om dan maar naar de voetbal te trekken! Maar zij konden onze Cavjeszondag niet missen en wachten ons met blijde gezichten op in de parochiezaal van Ramsel. We babbelen een uurtje bij en dan gaan we op weg.

Even wordt er nog getwijfeld door de baasjes van Cissi, Xena, Sanne, Els en Dino1 of ze mee doen aan de 13km of zouden ze bij hun besluit blijven om 7km te doen? Op de 13 hebben we halverwege een rustpost. En de 7 moet in één keer, dus heel de groep gaat dan maar voor de langere afstand. En spijt hebben ze niet, er wordt gejoeld en gelachen, en het baasje van Rhanny tovert een resem moppen uit zijn mouw tot jolijt van iedereen. Zelfs voorbijgangers gaan een stapje trager om het einde van de mop niet te missen! Die heeft duidelijk zijn roeping gemist, Nigel Williams mag blij zijn dat hij hem niet als concurrent op de planken moet zien.

En weerom hebben onze gastheren zich uitgesloofd om de mooiste stukjes van hun gemeente te tonen. Veel bos in Ramsel, rustposten goed verzorgd, maar iets te klein voor de grote volkstoeloop. Maar wie had dan ook durven hopen op zo’n zomerweer in oktober. We nemen het hen niet kwalijk dat ze dit niet juist hebben kunnen inschatten. De Leffe smaakt zeker zo goed buiten als binnen.

In de tweede helft van de wandeling zien we zowaar twee pasgeboren lammetjes in de wei ronddartelen. Normaal is dat pas voor februari, de ooi heeft de natte augustusmaand duidelijk als een winter gezien, en heeft zich gewillig laten pakken door de ram.

Het is ondertussen een stuk in de namiddag en alle paden zijn goed ingelopen. Dit merken we vooral in het bos dat nu komt. Slijk tot aan ons enkels, en de jonge meiden kirren dat het een lust is, door het hele bos galmt hun gegiechel. Schuddekoppend passeert een groep gepensioneerden. Voor hen was het duidelijk lang geleden dat ze het jonge volkje nog zoveel leut hoorden maken. En onze rakkers? dat waren weeral allemaal black&tannekes.

Els en Sanne zijn twee elegante teefjes, en hun vrouwtje maakt plannen om Sanne te laten dekken. Maar wie wordt de vader? De groep is groot genoeg, maar Sanne is een ruby, en mag alleen gedekt worden door een ruby of een black&tann. Bink (tricolor) heeft dat goed begrepen, en hij maakt zich in het slijk zo smerig dat het wit in zijn pels amper te zien is. Zou ik nu kunnen doorgaan voor een droomprins voor één van die twee? IJdele hoop jongen, geen spek voor jouw bek. Halverwege merkt hij dat de baasjes niet akkoord zijn met zijn keuze, en hij concentreert zich dan maar op Cissi. Maar dat is een teefje met pit, ze laat zich niet zo maar pakken, en bijt hem vinnig in de neus. Net goed, hou je manieren!

We stappen richting aankomst, en wie komt ons daar te gemoed? Het baasje van Chica, die had het vrouwtje alleen wandelen gestuurd, want hij heeft zo eventjes 34km in de benen zitten. Hey Martin, misschien wordt dat onze eerste kandidaat voor de A-ploeg! Maar ik denk niet dat die nog moet gecoacht worden. Onze heren zijn vol bewondering voor die prestatie, maar troosten zich snel met de gedachte “dat het ontspanning moet blijven…” jaja….

Terug aangekomen op de startplaats merken we dat de zaal vol zit op het podium na. Niemand wil graag te kijk zitten voor een hele zaal. Maar daar hebben wij geen moeite mee, we palmen de tafels moeiteloos in en zetten onze hondjes te kijk voor het grote publiek. Onze C-ploeg stappers hebben het moeilijk gehad. De afstand was groter dan ze gewend waren, maar ach, wandelen is gezond, verlaagt de cholesterol, is goed voor de lijn, en dan mag je natuurlijk een inhaalbeweging maken (spijtig dat de koeken op zijn) maar zo lang er Leffe is blijven de baasjes op zijn minst tevreden.

Tot de volgende keer in Boortmeerbeek

Deden mee

Bink, Bruce, Chica, Cissi, Dino1, Els, Indy, Nicky, Rhanny, Sanne, Snoepy, Snuffel, Wolf, Xena