Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Scherpenheuvel C groep 10-09-2006

Verslag : Vera Dewil
Fotoreportages : Kristel Pedus, Vera Dewil en Martin Gonnissen

Wij waren er ook weer bij!

Scherpenheuvel, Ons Lieve Vrouwke…hebben we niet tegengekomen, wel veel kabouterkes, allé, hun huisjes dan toch…Chris had ons eigenlijk een beetje bang gemaakt, de wandeling van 8 km zou alleen maar over straat gaan…maar wat een geluk dat Chris niet alles weet! Buiten een paar keer een baan oversteken konden we wandelen door weiden, landweggetjes en bossen, onze lieverds konden ongestoord ‘rondcrossen’. Leen en Joris, de kersverse Cavalierbaasjes, zagen het echt niet zitten om kleine Trixie los te laten lopen…maar Philiep en ik, oude rotten (hahahaha) verzekerden hen dat het wel los zou lopen (? ) Enkele maanden geleden zaten wij met hetzelfde dilemma, zouden we het wel riskeren om onze Dotchie, reu in hart en nieren, de vrijheid te geven. Op aanraden van échte rotten in het vak hebben we toen het risico gelopen en wat bleek…onze wandelclub heeft zijn naam niet gestolen…Dotchie en ook pup Mitchie wandelden in het meuteke.

En…Leen en Joris weten nu dus dat Trixie helemaal te vertrouwen is, de flinke meid kwam dadelijk terug als we dat wilden. Basil dat was andere koek, die had gewoon zin om …zijn  zin te doen.

Alhoewel…er waren nog sommige cavkes die probeerden af en toe te ontsnappen, ons aller Wolfke gaat zo graag op ontdekking, prikkeldraad kan dat kleine baasje niet tegenhouden dus loopt die gezwind een paar koeien tegemoet. Die koeien zien dat niet echt zitten en Dotchie denkt dat hij Wolfke moet redden en rent er achteraan. Dotchie staat voor de koeien, spijtig dat wij niet weten wat hij hen zegt…maar hij krijgt Wolfke zo ver dat hij weer naar ons groepje komt en de koeien…zij loeiden voort. Was Dotchie misschien in zijn vorige leven herdershond?

Maar er is ook nog Emma, dat dametje heeft het gewoon, zij draait alle reukes rond haar vinger(poot). Sorry Bink, maar Dotchie is stapelverliefd en laat het zien.

Controlepost…lekkere broodjes met pens, maar ocharme Waldo, die voelt zich echt niet goed in zijn vel, hij heeft al héél de weg lopen knorren als een varkentje en alhoewel de dierenarts niks heeft kunnen vinden gaat het niet goed met hem. Zijn temperatuur is veel te hoog en zijn maaginhoud komt enkele keren op de vloer terecht.

Patrick drinkt nooit bier…zegt hij…Yolanda haalt hem een donkere Leffe, Patrick is niet snel genoeg, Wolfke neemt de eerste slok en hij vindt het wel lekker. Oeps Patrick, oppassen of zo dadelijk loopt Wolfke zigzag.

Na een tijdje blijkt dat 8 km toch te zwaar is voor sommige van onze lieverds, Waldo vertikt het van nog een poot te verzetten (het beestje heeft trouwens een temperatuur van bijna 41°C, jaja Liliane loopt met een thermometer rond) Boetchie moet ook even gedragen worden.

Het begint voor sommigen zwaar te worden, maar net als je denkt,  we kunnen niet meer is er het eindpunt…en op dat eindpunt worden we opgewacht door het ‘broertje’ van Wofke. Snoepy is een schattige pup van 9 weken oud. En wat dachten jullie…iedereen weer verliefd. Ik wil mijn verslag hier eindigen, anders ga ik nog uren door…want over onze Cavaliertjes kan je blijven vertellen.

En lieve allemaal, ik ben er zeker van dat we vandaag weer een heleboel mensen hebben warm gemaakt voor onze Cavaliertjes.

Deden mee in de B-groep

Bink, Boy1, Rhanny, Snuffel, Zino

Deden mee in de C-groep

Amy, Basil, Bieke2, Boetchie, Dotchie, Els, Emma, Kato, Mitchie, Sanne, Snoepy, Trixie, Waldo, Wolf

Werden gemist

Aïké, Ayla, Bieke1, Bono, Boy2, Boy3, Bruce, Casper, Charlie, Chica, Cissi, Cleo, Dino1, Dino2, Fritske, Frodo, Gismo, Happy, Indy, Kimba, Laïca, Nicky, Prutske,Tasha, Toby, Xena, Yara, Yoico, Zohra, Ziggy