Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Scherpenheuvel B groep 10-09-2006

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportages : Kristel Pedus, Vera Dewil en Martin Gonnissen

Monumentendag. Prachtig weer, wat een verschil met verleden keer! Wit-Blauw Scherpenheuvel heeft alles heel goed georganiseerd (en dat weten we nu eens te meer te appreciëren) Prachtig parkoers. De hondjes op de 14 km hebben bijna altijd zonder leiband kunnen lopen. En we hebben een monument gezien vandaag : De Basiliek. Dus het gat in onze cultuur is gedicht.

Vera en Philiep houden van verrassingen. Zij wandelen binnen met een T-shirt van ons Meuteke! Prachtig. Iedereen wilt er wel zo eentje. Tegen de volgende nieuwsbrief staat alles wel op punt. Er wordt voor gezorgd dat iedereen de kans krijgt te laten zien dat hij of zij bij ons Meuteke hoort. Sleutelhangers met ons nieuwe embleem worden uitgedeeld. Allemaal letterlijk “eigen bak” van Vera.

Wij (de b-ploeg) met onze 14km moeten de deur uit. Onze leider Martin staat al te trappelen, want de c-ploeg heeft maar 8 km te doen. Dus die kunnen nog wat blijven keuvelen, en wij starten onze march.

Martin vindt terecht dat onze groep de verkeersregels beter in acht moet nemen door links van de baan te stappen. Babbelkousen als we zijn, durven we dat onderweg wel eens te vergeten. Maar het gepaste dreigement : of links lopen, of een fluo vestje voor- en achteraan! Mist zijn effect niet. De hekkensluiters zien zich niet in een Van Beirendoncksfrakse lopen met fluokleurtjes. Dat is voor Mietjes, niet voor ons Leffe-drietal (die steevast op de laaste rij lopen) Martin content, zij ook, stappen we mooi links op de openbare weg.

De eerste stop is er al na 3,5km. Een plaatsje in het zonnetje, en de jeugd heeft al honger. Lekker kraampje met pensen tussen een broodje. En smikkelen maar.

De weg zet zich verder midden in de natuur. De hekkensluiters geven het voorbeeld en lopen in blote bast! Laat het zonnetje maar aan ons velletje komen, het is misschien de laatste keer dit jaar. Lekker warm is het, gelukkig voor onze cavjes af en toe een plek schaduw waar ze kunnen afkoelen.

De Jef belooft het jonge volkje een ijskarretje na 2 km. Maar het ijskarretje blijft uit het zicht. Nog 5 km stappen voor we aan de volgende rustpost komen. Geen ijskarretje, er wordt wat gemompeld over loze beloften.

En plots komt er nog een vleugje jachtinstinct op bij Boy1! Neus tegen de grond, volledige, blindelingse concentratie en daar gaat hij! recht vooruit de wilde beesten achterna…zijn vrouwtje roept zich schor, boy denkt “foert, ze geven dat straks toch een mooie naam: omgevingsgericht zijn” en spurt verder. De hekkensluiters worden wakker, en zetten hun beste beentje voor. Danny spurt al even hard als Boyke, en opgeschrikt door die achtervolger, ontwaakt boy uit zijn trance. Gedwee komt hij terug, en wordt prompt opgetild door Gerry die hem veilig en wel bij zijn vrouwtje aflevert.

Een mooi fris voetbalzaaltje wacht op ons. Alle lekkers in voldoende mate aanwezig. We halen de lunchpakketjes boven, of we kopen er eentje. De achterban geniet van een extra traktatie van boykes eigenaars. En Jef wordt bij zijn tong genomen. Waar blijft nu dat ijskarretje Jef? Hij begint aan zijn witwasbetoog : jullie moesten mij dankbaar zijn, ik zorg voor jullie lijn doordat er geen ijskarretje is!! Poeha flauw, en maar beloven…

Nog 2 km stappen, en ja hoor daar staat het karretje van Jeanne. Onze bedelaartjes krijgen hun deel (de een mag al wat meer dan de ander) en kort daarna kunnen we onze maten van de C-ploeg vervoegen op een gezellig terrasje.

Bijkomende attractie zijn de openlucht optredens van een groep jongeren in sixties outfit, en een groep zwarte afrikanen, gehuld in dierenhuiden, met een regendans. De jonge meiden worden als magneten aangetrokken door de glimmende zwarte bovenlijven. Je wordt wat ouder papa, de tijd dat jouw torso de mooiste was is duidelijk voorbij. Die was daarstraks bijlange niet zo interessant.

Volgende keer Ramsel, laat ons hopen dat het zonnetje dan ook weer schijnt.

Deden mee in de B-groep

Bink, Boy1, Rhanny, Snuffel, Zino

Deden mee in de C-groep

Amy, Basil, Bieke2, Boetchie, Dotchie, Els, Emma, Kato, Mitchie, Sanne, Snoepy, Trixie, Waldo, Wolf

Werden gemist

Aïké, Ayla, Bieke1, Bono, Boy2, Boy3, Bruce, Casper, Charlie, Chica, Cissi, Cleo, Dino1, Dino2, Fritske, Frodo, Gismo, Happy, Indy, Kimba, Laïca, Nicky, Prutske,Tasha, Toby, Xena, Yara, Yoico, Zohra, Ziggy