Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Sint-Hubertus (Runkst-Hasselt) B & C groep 03-09-2006

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportages : Eerste reeks :  Kristel Pedus, Martin Gonnissen, Rita Tuerlincks (fotos zijn verlopen)
Tweede reeks : Ann Therie

Druilerig, maar een afspraak is een afspraak. En wij naar Hasselt voor de St Hubertusviering. Het is hun eerste keer (Runkst in Hasselt) dat ze die feesten organiseren, en er loopt wel wat mank. De folklorentocht start met een half uur vertraging, maar we hebben tijd. Eens op het plein van bestemming aangekomen, volgt een mis.

Mijnheer pastoor heeft dat heel goed gedaan, maar een mis met hondjes kan echt niet zo lang zijn als een mis met parochianen. En onze rakkers vervelen zich stierlijk. Waar blijft die beloofde wandeling? Wat doen onze baasjes nu? Eerst slenteren door straten met een hele hoop muziek, grote loebassen, en veel paarden, en nu stilzitten! Wanneer kunnen we nu crossen? Wanneer komen die kleine misdienaartjes met de stukjes gezegend brood? Maar daar staat een grote zak met oudbakken pistoletjes te grabbel, en dat maakt ook veel goed.

Daarna volgt de BBQ, het moet gezegd zijn, als het op eten aankomt spannen de Limburgers de kroon. Dat is af, echt lekker, heel goede wijn, en het verplichte stuk Limburgse vlaai achterna..

De BBQ was gepland om 12u maar de zaak is uitgelopen en het is 13u geworden. Tijd voor de rassenvoorstelling. Maar wij zitten net met een vol bord voor onze neus. De podiumcavjes die door het lot getrokken zijn, mogen een eeretoer maken op het afgebakende veld, en door de microfoon schalt de rasbeschrijving.

Daarna volgen de ander rassen, en worden demonstraties gegeven van verschillende disciplines.

Het slechte weer zorgt er voor dat de opkomst erg laag is. Mensen blijven liever thuis, en het slechte weer was al enkele dagen voordien voorspeld. De voorziene tenten voldoen nauwelijks aan de noden. Natte tafels en stoelen, geen zij-beschutting, de wind jaagt over onze borden en neemt de sla mee. Een degelijke kermistent was hier beter op zijn plaats geweest. Onze hondjes moeten onder de tafel in een 3cm diepe plas zitten. De tafels zijn zo dicht op elkaar gepakt om onder het kleine zeil te kunnen dat de grote loebassen van de andere tafel mee onder onze stoelen liggen.

De stad Hasselt heeft ook vergeten het plein verkeersvrij te maken, overal geparkeerde wagens. Maar daar hebben de drie marktstalletjes geen last van, plaats genoeg. Blijkbaar hebben ook heel wat collega’s marktkramers er de brui aan gegeven.

Van de beloofde standjes met hondenartikelen rest alleen de sponsor “Eukanuba”.

Tegen 14u30 besluiten we dan toch maar het kleine toertje van 5km te doen omdat de wind wat is gaan liggen, en de regen ophoudt. Geoefende stappers als we zijn, merken we onmiddellijk dat dit toertje met een elastiek gemeten is. We hebben enkele nieuwkomers bij, zij zijn het stappen nog niet gewend en verbazen zich hoe ver 5 km wel is! Halverwege deelt Tom&C° lekkers uit voor de hondjes in zijn grote winkel.

De nieuwkomers voelen zich onmiddellijk op hun gemak tussen hun soortgenoten. Maar de uitgestippelde wandeling voor honden is te gevaarlijk om hen los te laten lopen. Onze pagadders zijn zoveel leiband niet gewend en sleuren aan hun baasjes arm. Vooral Bink laat zich gelden in het achteruit sleuren. Op zijn gatje, met de leiband bijna over zijn oren getrokken zodat zijn snoet helemaal bij elkaar rimpelt trekt zijn vrouwtje hem verder. Want zowaar vriendin Emma loopt in de laatste groep en daar wil hij persé bij zijn.

Het kan niet altijd rozengeur en maneschijn zijn, we geven het toe, het was een beetje klunzig in elkaar gestoken, maar dat heeft de sfeer niet kunnen bederven. Want sfeer dat maak je zelf. En onze cavjesfanaten hebben ondertussen duurzame vriendschappen gesloten, zijn blij elkaar weer te zien. Zij komen dan ook uit verschillende uithoeken van het land. En Cavjeszondag zit er volgende week aan te komen in Scherpenheuvel. Plannen worden al gesmeed wie de volgende jarige is, en dus moet trakteren.

Het plein loopt leeg, de stoelen komen vrij, en wie zaten daar nog om 18u om de bougietjes uit te blazen? Juist, de lachende bende van “In een meuteke lopen…!”.

Volgende keer gaan we weer de Heilige toer op, naar Scherpenheuvel, gekend om zijn “kapelletjes”. Daar verwachten we wel veel bos en wandelplezier voor onze viervoetertjes. En een mooie zaal met frisse Grimbergen of Leffe om de jarigen te vieren.

Deden mee in de B- en C-groep

Bink, Boy1, Boy3, Bruce, Dino1, Dino2, Els, Emma, Gizmo, Happy, Indy, Nicky, Rhanny, Snuffel, Trixie, Wolf, Yara, Yoico, Zino

Werden gemist

Aïké, Amy, Ayla, Basil, Bieke1, Bieke2, Boetchie, Bono, Boy2, Casper, Charlie, Chica, Cissi, Cleo, Dotchie, Fritske, Frodo, Kato, Kimba, Laïca, Mitchie, Prutske, Sanne, Tasha, Toby, Waldo, Xena, Ziggy