Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Sinaai B groep 13-08-2006

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Frank Dreessen

Het zonneke schijnt! en ze hadden zo’n slecht weer voorspeld dat diegenen die verder af wonen het risico niet gelopen hebben om drijfnat te worden.

We hadden toch een bezetting van 13 cavjes. Heel behoorlijk. Vanaf 10 is het al een hele meute, en hebben we aardig wat beziens.

We zetten ons op de binnenplaats, tafels worden bij elkaar geschoven en de cavjes komen één voor één binnen met goedgemutste baasjes. Want als je regen verwacht en het zonnetje schijnt is iedereen goedgezind. Ons eerste werk is een onschuldig handje laten bepalen welke cav op het podium komt bij de St Hubertusfeesten in Hasselt.

Onze nieuwkomer Nicky heeft haar twee vrouwtjes bij, en vermits Sarah onze jongste deelnemer is, valt de eer aan haar te beurt.

En we trekken een podiumcav en een reservecav voor als de eerste door onvoorziene omstandigheden niet kan komen.

Vertegenwoordigen onze groep op het podium :
Boy1, Emma, Wolfke, Gizmo
Reservecavjes :
Rhanny, Basil, Bruce, Snuffel

Als iedereen er is vertrekken we. De B en C groep kunnen tot aan de eerste rustpost samen lopen. En Snoi heeft heel wat natuur te bieden. Na enkele honderden meters kunnen de leibandjes reeds los en het ravotten begint.

Gizmo is nog erg jong en heeft nog nooit een koe gezien. Hij gaat op inspectie om eens aan dat grote liggende beest te snuffelen. Wij zijn er nogal gerust in. Als zo’n log geval rechtstaat zal Gizmo wel het hazepad kiezen, maar zijn vrouwtje roept haar keel schor om hem terug te krijgen. En het baasje? die profiteert er van om mooie foto’s te maken. Zoonlief baant zich een weg door de koeievlaaien en haalt de enthousiaste Gizmo terug.

Ook nieuwkomer Nicky laat zich niet onbetuigd! Ze rent naar de koe alsof het haar beste maatje is! En de koe? zij kauwde voort.

Nicky heeft nog niet los gelopen en in het begin is het even opletten of ze wel bij de meute blijft. Ze is wat onwennig en rent van haar twee vrouwtjes weg en terug. Na een wandeling of twee kent ze het wel. Dan loopt ze met de grote jongens mee.

Bij onze eerste pauze zitten we nog allemaal samen en het is middag dus halen we de lunchpaketjes boven. De Reynaertstappers hebben voor lekkere smoskes gezorgd, en de pick-nik kan beginnen.

Daar zien we voor het eerst een kleinere groep met Afghaanse Windhonden. Prachtbeesten, sommigen zijn in Spanje mishandeld, en hebben hier een tweede thuis gevonden. Prachtig werk van die vrijwilligers, en prachtige beesten ook. Dat vinden ook onze cavjes, zij gaan met enkelen op verkenning, maar één van de Afghanen heeft nog een trauma en verwittigt duidelijk dat ze geen kennis wilt maken met dat klein gespuis.

We nemen afscheid van onze C-groep die de korte afstand doen met enkele oudere hondjes. Er wordt door Vera bedisseld om tegen volgende keer een bolderkar aan te schaffen om onze oudjes in mee te nemen. We kunnen die kar elks om beurt eens trekken, zodat we Philiep daar niet heel de weg mee opzadelen. Daar zijn we tenslotte een clubke voor he, en misschien kunnen zo ook pupies mee die nu noodgedwongen thuis moeten blijven.

Goed ideetje Vera! Ik heb niet meer het gevoel dat ik alleen met de ideeën moet afkomen, het doet deugd te zien dat iedereen zich betrokken voelt en dat initiatieven ontstaan terwijl we wandelen. Het ideetje van Liliane H over het maken van de stickers begint ook vorm te krijgen. Vera gaat nog afspreken met Lieve, en daarna horen we het wel.

Op de volgende rustpost staat een firma klaar met gratis ijsgekoelde Vie’tjes met een nieuw smaakje, laat maar komen. In de verte rommelt er wat. Niet te lang pauzeren of we worden nat. En ja hoor op het laatste stukje hebben we prijs. Maar we zijn goed voorzien van regenkledij. En de cavjes zijn niet bang van dat gedonder. Alhoewel? Onze Bink loopt schichtig kijkend met de staart tussen de poten. Thuis doet hij of er niets aan de hand is, hij heeft al erger meegemaakt. Is geboren en getogen in de veranda van de buren, en heeft alles al wel gezien…! Maar er in lopen? dat is toch andere koek. Zijn instinct zegt hem terecht niet onder een boom te schuilen, maar in een gracht. En dat doet hij dan ook prompt! Elke honderd meter duikt hij de gracht in! Volgende keer als het onweert zetten we ons voor het raam met een grote doos koekjes, eens zien of we van een onweer niets positiefs kunnen maken!

Bij aankomst delen de Reynaertstappers zowaar prijzen uit voor de grootste groepen. Daar vallen wij niet onder, maar per verrassing worden de Natuurvrienden van Zoersel ook bedacht met drie flesjes Sinaaise Bok. En de enige vertegenwoordiger van de Natuurvrienden die daar nog was, was de Jef! Samen met Gerry en Albert hebben ze de flesjes soldaat gemaakt op de gezondheid van Zoersel.

Tot op de St Hubertusfeesten in Hasselt, en vergeet niet dat het de week daarna Cavjeszondag is, dan hebben we een wandeling in Scherpenheuvel gepland. Je kan er alles over vinden bij Wandelmee.be

Deden mee in de B-groep

Bink, Casper, Dino, Gizmo, Happy, Nicky, Snuffel, Toby, Zino

Deden mee in de C-groep:

Boetchie, Bono, Dotchie, Mitchie

Werden gemist

Aïké, Amy, Ayla, Basil, Bieke1, Bieke2, Boy1, Boy2, Bruce,  Charlie, Chica, Cissi, Cleo, Els, Emma, Fritske, Frodo, Indy, Kato, Kimba, Laïca, Prutske, Rhanny, Sanne, Tasha, Waldo, Wolf, Xena, Ziggy, Zino