Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Zoutleeuw C groep 09-07-2006

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Vera Dewil (fotos zijn verlopen)

Bij aankomst in Zoutleeuw wordt onze groep verwelkomd door Jos Ingels, verantwoordelijke voor de wandeling. Het zijn niet onze outfits die direct herkenbaar zijn, maar onze viervoetertjes zorgen er voor dat we niet onopgemerkt blijven. Hevig kwispelend, vol enthousiasme en overgave voor de nieuwkomers. Uitbundige begroeting van de kameraadjes die ze weer een maand hadden moeten missen.

En natuurlijk is de begroeting van de baasjes onderling even hartelijk. We lijken er een gewoonte van te maken dat op elke wandeling enkele nieuwkomers opduiken. Deze keer was de entree wel spectaculair. Dotchie, Boetchie en Mitchie arriveren in een trike! Met de grote purperen bench op het bagagerek kan geen enkele wandelaar er naast kijken, straffer nog, zelfs op de autostrade waren ze reeds opgemerkt. En wat meer is, volgende keer wordt die trike volledig overschilderd met cavjes.

We verdelen ons in twee groepen. Het weer is prachtig. Niet te warm, net goed met een briesje. De nieuwkomers aarzelen nog wat rond de benen van hun baasjes, maar na eventjes is het ijs gebroken en joelen ze vrolijk met de rest mee.

De parkoersmeester heeft duidelijk zijn best gedaan om de mooiste paadjes van zijn streek te laten zien. Onze cavjes kunnen bijna het ganse parkoers los lopen in de natuur. Meutehondjes als ze zijn, blijven ze toch steeds in groep bij elkaar. Alleen een onervaren overmoedige pup zal al eens afwijken, maar daar zijn dan de baasjes voor.

Wolfke versterkt zijn reputatie bij het teefjesvolk, en Irma krijgt de taak hem op het goede pad te houden. Voor haar is dit een hele opgave. Zij is een Afrikaans pleekindje uit Parijs dat hier haar vakantie doorbrengt. Ze is doodsbang van honden, maar na nog geen half uurtje zien we haar stiekem de grootste lieverds aaien. Ze leert vandaag dat alle honden verschillend zijn, net zoals de mensen. En dat vertrouwen iets is dat je moet verdienen. Zowel voor honden als voor mensen.

We stappen op een gestaag tempo, eigen aan de C-groep, en bereiken zo de rustpost halverwege. Uitgebreid genieten we van het gerstennat terwijl onze hondjes languit verkoeling zoeken op de stenen vloer. Plannen worden gesmeed om een logo te ontwerpen en stickers te maken voor de achterruit van onze wagen. De één ontwerpt, de ander zal uitvoeren. Ik ben eens nieuwsgierig welke voorstellen er op tafel gaan komen. Uiteraard willen we de commercie zo ver mogelijk van ons af houden. De stickers zijn dan ook pure fun, en zullen tegen kostprijs aangeboden worden aan al wie een “cavje on board” heeft. Onze leden zijn inventief!

Het laatste deel van de wandeling wordt op het gemakske aangevangen, en bij aankomst aan de sporthal smssen  we even naar de andere groep om te vragen hoever ze nog weg zijn. Een half uurtje later komen zij er aan. Duidelijk stevig gestapt! Martin heeft er de pit ingehouden. Ongetwijfeld zullen jullie in hun verslag kunnen lezen hoe het daar verlopen is.

Tot de volgende keer!

Deden mee in de B-groep

Bink, Boy1, Bruce, Chica, Indy, Rhanny, Snuffel

Deden mee in de C-groep:

Amy, Basil, Bieke2, Boetchie, Dotchie, Els, Emma, Happy, Kato, Mitchie, Sanne, Waldo, Wolfke

Werden gemist

Aïké, Ayla, Bieke1, Bono, Boy2, Casper, Charlie, Cissi, Cleo, Dino, Fritske, Frodo, Gizmo, Kimba, Laïca, Prutske, Tasha, Toby, Xena, Ziggy, Zino