Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Zoutleeuw B groep 09-07-2006

Verslag : Marlène Veulemans
Fotoreportage : Ann Therie

Vandaag zijn we gaan wandelen in Zoutleeuw, we waren weer goed vertegenwoordigd.
We zagen weer verschillende nieuwe gezichten en lieve snoetjes .  Voor ons was het deze keer kortbij ,maar niettegenstaande kwamen we toch als laatste aan.

Daar was Jef heel blij mee, want hij was verloren gereden en dacht al dat hij de meeste strafpunten zou krijgen .

Om 11 u vertrokken we dan in 2 groepen.

Het eerste wat we tegen kwamen als bezienswaardigheid, was de trike van Vera, Philiep, Dotchie, Boetchie en Mitchie.

Dit zijn dierenvrienden met hart en ziel, ze hebben zelfs een bench op hun trike geïnstalleerd.
Nadat we de trike allen hadden bewonderd, begon het echte werk .

Jef en Bink wandelden met ons mee, zo zou Bink de vrouwtjes van de eerste groep niet kunnen lastig vallen, Chris bood een helpende hand in de eerste groep .

We waren nog maar net op pad of Bink besloot om Jef op een andere mannier de duvel aan te doen. Hij kreeg plots diarree en Jef mocht zijn poepje wassen in een regenplasje, samen met de hulp van Eddy.

Na een tijdje belanden we in “het Vinne”, in 1278 werd dit een domein voor turfgravingen.

In de 19° Eeuw liep de turfkuil van 4 meter diep onder water, men schaatste erop, vaarde bootje of men ging er vissen .

Hierna werd het drooggelegd en plantte men er canadapopulieren op om lucifers van te maken. Sinds 2 jaar is het het grootste binnenmeer van Vlaanderen, waar veel fauna en flora valt op te ontdekken .

Dit stuk van de wandeling was heel avontuurlijk , we moesten over houten knuppelpadjes wandelen en onze kleine lieverdjes goed in’t oog houden zodat ze niet in de moerassige vennen zouden springen.

Sommigen van ons waanden zich in de Bayous van Louisiana . Eens van de padjes af kwamen we vogelobservatiehutjes en uitkijktorens tegen , waar de moedigen onder ons opklommen net zoals onze fotografe Ann.

Hierna volgde de sanitaire stop , om te knabbelen viel er niet veel meer te rapen, want onze gastheren en -dames waren zogoed als uitverkocht. Dan maar terug verder wandelen, toen we de bistro/restaurant “het Mirakel” passeerden waren er plots 2 van onze mannelijke leden op miraculeuze wijze verdwenen, en dan nog wel 2 van de 3 wat altijd de rangen sluiten .

Net toen Martin besloot om “Man-Focus” te bellen sloeg het mirakel opnieuw toe en verschenen ze terug boven water. Hun uitleg was: ge moet vrienden steeds helpen in geval van nood, en hier was de nood blijkbaar heel hoog .

De dames besloten dan maar wijselijk de goede raad van de andere groepsleden op te volgen en bonden hun weggelopen heren de riem om, zodat ze niet nogmaals konden wegglippen op de holle weg .

Op het betonnen fietspad (de ijzerenweg genaamd) kreeg Ilke pijn aan haar voet, maar ze besloot om op haar tanden te bijten zoals een echte pittbull-terrrier.

In het centrum aangekomen , zagen we een poort met een gedicht erop, blijkbaar van een man wat de ontrouw van zijn vrouw en vriend niet zo erg apprecieerde .

Ook konden we er genieten van het mooie stadscentrum waardoor de kleine Gete of de Leeuwse Gete doorstroomt, waarop kleine watervogels dobberden  .

Verderop zagen we het mooie stadhuis en de Sint-Leonarduskerk , deze behoort tot het UNESCO werelderfgoed. Ze heeft namelijk de beeldenstorm en de Franse revolutie overleefd, ze wordt ook wel eens het reliekschrijn van Brabant genoemd .

Vervolgens gingen we terug naar de sporthal, waar iedereen zich tegoed deed aan frisse drankjes en de heren rangesluiters aan Leffe .

Chris besloot om samen met Jef en Bink vroeger te vertrekken vermits ze de dag daarna op vakantie vertrokken naar Engeland , maar eerst moesten ze Bink nog naar zijn vakantieadres brengen .

De dag werd afgesloten met nog een vlugge fotosessie op de trike .

Ook werd aan sommigen onder ons de goede raad gegeven om :
– een GPS aan te schaffen
– een nieuwe wekker te kopen
– en om steeds een extra leibandje mee te brengen om weglopers vast te maken.

Zo en nu leven we al naar de volgende wandeling toe

TOT BINNENKORT !

Deden mee in de B-groep

Bink, Boy1, Bruce, Chica, Indy, Rhanny, Snuffel

Deden mee in de C-groep:

Amy, Basil, Bieke2, Boetchie, Dotchie, Els, Emma, Happy, Kato, Mitchie, Sanne, Waldo, Wolfke

Werden gemist

Aïké, Ayla, Bieke1, Bono, Boy2, Casper, Charlie, Cissi, Cleo, Dino, Fritske, Frodo, Gizmo, Kimba, Laïca, Prutske, Tasha, Toby, Xena, Ziggy, Zino