Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Mol B & C groep 11-06-2006

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Staf Vermeiren

Vaderkesdag vandaag! Het gaat snikheet worden, maar Mol heeft prachtige bossen en waar kan men met zo’n hitte beter zijn dan bij de Molse meren!

We komen aan om 10u en er wachten ons al enkele cavjes op aan de ingang van Sunparks. “We mogen niet binnen met onze hondjes!” klinkt het verontwaardigd. Tja, dan gaan we even met de voorzitter babbelen…en ja hoor voor vandaag wordt een uitzondering gemaakt, zo’n grote meute als de onze kan je nu eenmaal niet negeren. Het plaatje “honden verboden” wordt prompt afgeplakt. Zodat de rest van onze troep weer niet voor de deur blijft staan.

In de ontvangstruimte van Sunparks is het drukkend heet, hebben ze hier geen airco? Na overleg met de parkoersmeester (en voorzitter) kunnen we op stap. De 12km loopt volledig in de schaduw van de Molse bossen, maar het gaat erg warm worden, en we kiezen voor de 7km. Onderweg kunnen we dan zelf voldoende rustpauzes inbouwen om onze cavjes een plonsje in de meren te laten doen.

En we gaan op stap, een briesje zorgt voor een aangenaam weertje onder de bomen. We moeten maar een kleine km in de zon lopen op dit parkoers. En dat zullen we wel aankunnen.

Onze Waldo is de eerste die last krijgt van de warmte. Hij is een Black & Tan, en op dat zwarte pelsje wordt de warmte vlugger verzameld. De trip in de auto was ook al warm en Waldo legt zich hijgend neer. Onze jongste deelnemer Robin weet ons, anciens, te vertellen dat de krullende tong van Waldo het teken van oververhitting is. En het beste wat we dan kunnen doen is zijn pootjes en nekje nat maken. Met de pootjes in de drinkbak lijkt hij wat te bekomen, maar het eerste Molse meer biedt pas echt soelaas. Hij legt zich op de buik in het koele water, met geknoopte natte zakdoek op de kop, en na vijf minuutjes ravot hij mee met de anderen in de Molse plas. De paniek bij Waldo’s vrouwtje ebt weg en alles is weer ok.

Mooie strandjes hebben die meren, met het befaamde “wit zaand van Mol”. Ook diegenen die nog nooit een poot in het water hebben gezet gaan onder het voorbeeld van de anderen het water in. Baasjes en vrouwtjes stropen de broekspijpen op en de lol kan niet op. Dit was de eerste van drie zulke pauzes, telkens met honden- en baasjesbad erbij. Een echte zwemwandeling kan je dit wel noemen.

Uiteraard hebben we respect voor de “Gevoelige plekjes” in de natuur, daar laten we onze hondjes niet te water. Op de andere plekken lijken de  ganzen en eenden geen aanstoot te nemen aan onze kleine viervoetertjes. Ze hebben al snel door dat het geen kanaalzwemmers zijn, en dobberen rustig verder op hun plekje.

Een stukje natuur is afgezet met schrikdraad, één van onze kleintjes maakt kennis met dit akelige verschijnsel, en jankt de buurt bij elkaar. Een plaatje met waarschuwing had hier wel gemogen.

Bij de derde baadplaats treffen we enkele jongeren aan met een Stafford en een Pitbul. Heel gedienstig halen ze hun Stafford uit het water en de Pitbul wordt naar diepere wateren afgeleid. Ook al zijn hun honden naar eigen zeggen erg lief, de aanblik van die bijtertjes bezorgt onze cavjesliefhebbers toch wat kippenvel. En daar heeft deze jeugd alle begrip voor.

Wat verder vinden we in de bomen een witte bikini! Tja die had het duidelijk nog te warm in dat niemendalletje. De heren kijken rijkhalzend uit naar nog wat meer attractie, maar die valt niet te bespeuren. En de cavjes trekken aan de leiband, vaderdag of niet, verder stappen!

Na al dat baden voor de hondjes beginnen onze vaderkes te zeuren dat het lang duurt voor ze eindelijk aan hunne O zo broodnodige Leffe kunnen slurpen! De rustplaats is goed verzorgd, met zowaar een standje met knapperig spek voor tussen de boterham. De drank staat fris, het voetbalveld wordt ligweide, de boterham met spek smaakt ondanks het warme weer overheerlijk. Het zagen stopt….

Nog 1,5 km en we zijn weer terug bij de aankomst. Als hier nog eens iets georganiseerd wordt op de tweede zondag van de maand, komen we beslist weer.

Bedankt Mol, we hadden het op deze eerste zomerdag niet beter kunnen treffen.

Deden mee :

Amy, Basil, Bieke2, Bink, Bono, Casper, Cleo, Dino, Emma, Gizmo, Kato, Rhanny, Snuffel, Toby, Waldo, Wolf, Zino

 

Werden gemist :

Ayla, Aiké, Bieke1, Boy1, Boy2, Bruce, Charlie, Chica, Cissi, Els, Fritske, Frodo, Happy, Indy, Kimba, Laïca, Prutske, Sanne, Tasha, Xena, Ziggy