Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Engsbergen B & C groep 14-05-2006

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Ann Therie, Staf Vermeiren

De opkomst zou laag zijn; moederdag, en er werd miezerig weer voorspeld. Verplichtingen aan ma en schoonma moeten vervuld worden. Maar een deel van de mama’s koos om met moederdag ook een wandeling in te bouwen. En zo komt het dat we toch nog met 14 cavjes zijn. Liefst 8 nieuwe snoetjes worden vandaag ingeschreven. Waarvan 3 loops, en dus thuis moeten blijven.

We kiezen met zijn allen voor de korte afstand van 8km, kwestie van de nieuwkomers al niet onmiddellijk met kuitpijn naar huis te sturen. Daarbij hebben de anciens dan weer wat tijd over om moeders te bezoeken.

De nieuwkomers worden door al meer ervaren cavjes op welkom onthaald. Nieuwkomer Happy is meteen de Cav met de grootste schofhoogte! Andere reutjes vinden dat minder prettig, en er wordt wat stoer gedaan. Eens ze doorhebben wat een lieverd hij is loopt alles weer vlotjes.

Groot is onze verbazing als we plots oog in oog staan met een journalist van Het Belang Van Limburg! Hij komt foto’s maken en een interview nemen van “IN EEN MEUTEKE LOPEN…” Hij is zelf vertederd door de hoge aaibaarheidsfactor van onze viervoeters, en prompt wordt zoon-lief uit de auto gehaald om ook te komen kennis maken. Dinsdag e.k. zouden we in Het Belang komen op een pagina die aan dieren is gewijd. Dus zal onze groep Limburgers door die reclame wel groeien.

Het parkoers is erg mooi en goed aangegeven. Een minpunt echter is dat men vergeten is de plaatjes voor rolstoelgebruikers aan de bomen te hangen. Wij gaan er van uit dat het rolstoelparkoers in orde is. En ons Liliane doet de vaststelling dat er al na enkele minuten geen doorkomen meer aan is. Ontgoocheld keert ze terug naar de startplaats waar ze noodgedwongen moet wachten op de rest van de groep. Blijkt dat alles berust op een misverstand, de voorzitter had geen rolstoelen opgemerkt en bijgevolg dacht hij dat het niet nodig was de aanduiding te maken. Wij van onze kant weten niet dat er een extra aanduiding nodig is. Beide partijen leren uit het misverstand, en volgende keer doen we beter.

En de cavjes zijn door het dolle heen. De boer zijn maisveld wordt tot zeker in het midden verkend door een enthousiaste Bruce, gevolgd door een nieuw verworven vriendin. Gelukkig hebben ze kleine pootjes en zal de boer geen schade in zijn veld merken. De wijdse vlakte trekt aan, en er zijn er meer die zich niet kunnen bedwingen en met wapperende oren in de verte toertjes draaien.

En het miezerige weer valt al bij al goed mee, we worden niet nat, en dat is al veel, de temperatuur is erg aangenaam, en onze cavjes vragen zeker niet om warmer weer. Het ijskarretje biedt een aangename verpozing. Bedelaars als ze zijn gluren onze cavjes naar de omstaanders met ijsjes. Erg gezond voor een hondje is dat niet, maar mensen kunnen zich niet bedwingen, en beginnen bijgevolg uit te delen. Ze kijken ook zo zielig!

Door de korte afstand is onze wandeling om 3u reeds rond. Het goeie weer breekt volop door, en in een aangenaam zonnetje kunnen we alsnog mama’s en schoonmama’s gaan opzoeken om daar de koffietafel nog mee te pikken!

Volgende keer afspraak bij de Molse meren!

Deden mee :

Ayla, Amy, Bink, Bruce, Chica, Cleo, Dino, Els, Gizmo, Happy, Indy, Waldo, Wolf, Zino

Werden gemist :

Aiké, Bieke1, Bieke2, Bono, Boy1, Boy2, Casper, Charlie, Cissi, Emma, Fritske, Frodo, Kato, Kimba, Laïca, Prutske, Rhanny, Sanne, Snuffel, Tasha, Toby, Xena, Ziggy