Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Halle (Zoersel) B & C groep 09-04-2006

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Staf Vermeiren

Zaterdag, kil, nat, hagel. Zondagmorgen, schrik om het rolluik op te trekken. Nog eventjes blijven liggen om moed te verzamelen. Vandaag Cavjeszondag en met zo’n weer! Maar door de eerste spleetjes straalt de zon en ze is daar om te blijven!

Wandelen in Zoersel, vlakbij, we weten de weg wel, we kennen het hier. Ja dag Jan, Was het nu St Teunnis dat we moesten zijn, of Zoel zelf, of was het Hal? Aiaiai, als het ver weg is printen we een plannetje, en zo dicht bij rijden we verloren. Vlug een cavjeslid opgebeld en toch goed terecht gekomen. Gezellige drukte op de KWB verzamelplaats. Niet overvol, net goed. Velen hebben zich laten afschrikken door het weer van zaterdag. Een vriendelijke Mevr Willems achter de inschrijvingstafel heet ons welkom met onze meute. Lekker wat keuvelen terwijl het zonnetjes alles opwarmt.

Ok mannen, wie doet de 14 en wie de 7km? We bekijken mekaar, en de lentekriebels bekruipen ons. Dapper als ze zijn besluit de C-groep om het erop te wagen om de 14km met de B-groep mee te stappen. Aha, maar dan gaan jullie er wat steviger tegenaan moeten he. Want de B-groep heeft een coach, en die is streng. Geen nood, ze doen het!

Martin (de coach) is mild, hij zegt stilletjes : we zullen het tempo wat aanpassen! Tenslotte moeten we ons nu niet meer haasten om op een bepaald punt mekaar te treffen. We zijn allemaal samen. En Zijn wil geschiedde!

Het eerste wat we tegenkomen is de Pier van Hal! Vastgeketend en te kijk gesteld voor de bewoners. Zij kennen het beest namelijk niet. De grond is daar zo mager dat ze nog nooit een pier gezien hebben! Vandaar de “Pierwandeling”.

Tegen een vinnig tempo van 4km/uur stappen we de horizon tegemoed. Cavjes goedgemutst en door het dolle heen. Bijpraten over de afgelopen maand voor de baasjes. We merken wel dat het steeds dezelfden zijn die vooraan stappen en ook dezelfden die achteraan stappen. We hebben dus vaste hekkensluiters!

De eerste trek is de zwaarste, 8km aan één stuk zonder rustpost. Sommigen spreken hun boterhammetjes onderweg al aan. Tegen 1u zijn we op de tussenstop, net op tijd om een eenzaam wolkje met wat motregen te ontwijken. Wat later beginnen we aan de laatste 6 km. We zijn nog maar net vertrokken en in de verte staat daar een mooi wit ijskreem karretje. Deze keer roepen de dames om het hardst dat er moet gestopt worden (ik beken schuld!) Lekker brede horentjes, zien snoepen, doet snoepen. Velen kunnen aan de verleiding niet weerstaan. En daar gaat mijne vasten! Volgehouden van aswoensdag, opgegeven met Beloken Pasen!

Er wordt een demonstratie ten beste gegeven door een sportieve bruine labrador en zijn al even sportief ogend en bruin gebakken baasje! APPORT! De dikke stok gaat het water in, en de hond  zwemt er op los! Onze cavjes stonden erbij en keken er naar! Die onnozelaar! Zo nat worden voor een stomme stok, als het nu lekker eten was, en dan nog, dat krijgen we ook zonder dat we daar voor hoeven te werken! Een hondenleven noemen ze dat! En wij likken verder aan onze ijskreem.

In het volgende stuk zijn we een deel van onze achterban kwijtgespeeld. Nieuwkomer Bono is in een tuintje gesukkeld, en geraakt er niet meer uit. Drukdoende baasjes, en Casper profiteert van de gelegenheid om los te breken! Een tweede probleem, Casper en Bono terecht, maar Caspers penning is verloren. Gelukkig hebben omstaanders gezien waar hij gevallen is. Dan maar terug gestapt en penning opgehaald. Iedereen weer op appel, dan stappen we verder, want op het einde wachten ons de pannekoeken.

Halle mag dan mager zijn, zijn bossen zijn heel mooi. De KWB heeft echt zijn best gedaan om een mooi en vlot parkoers uit te stippelen met goed begaanbare paden. Het weer hadden we volledig mee. En na zoveel maanden gure winter konden we de zon goed gebruiken.

Tot de volgende keer in Vlaams Brabant!

Deden mee :

Bink, Boy1, Casper, Cleo, Dino, Fritske, Frodo, Rhanny, Snuffel, Toby, Zino, Bono

Werden gemist :
Ayla, Aiké, Amy, Bieke, Boy2, Bruce, Charlie, Cissi, Indy, Kato, Kimba, Laïca, Prutske, Tasha, Waldo, Xena, Ziggy