Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Langdorp B groep 12-03-2006

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Ann Therie, Staf Vermeiren, Lieve Dedecker (fotos zijn verlopen)

Ocharme sukkelaars die nu thuis moeten zitten met een kop vol snot en een hete tas thee in de hand. (Voor NL : kop = hoofd en tas = kop) Onze deelneming, het moet erg geweest zijn om het zonnetje zo stralend te zien schijnen door het raam en niet mee te kunnen..

Wij hebben het getroffen! De grond is lekker bevroren, onze cavjes worden dus niet vuil. En wat zien we, het zijn vooral de stappers van onze B-ploeg die in ziekenverlof zijn.

We zijn amper met 5 hondjes. Die van de C-ploeg hebben meer geluk, zij zijn met een hele troep.

En deze keer stappen we goed door. Onze mentor Martin is zichtbaar trots op ons. Bij de eerste rustpost moeten we wel lang wachten voor de C-ploeg opdaagt. Maar zij hebben dan ook heel wat hindernissen te overwinnen (lees ook hun verslag).

De zaal is te klein voor de grote massa volk, en maar één toiletje! Een half uur aanschuiven voor de dames. We drinken ons pintje  buiten in de zon. Spijtig genoeg kunnen we nergens stoelen vinden want dan had het terrasjesgevoel zeker volledig geweest. Met onze vijf cavjes hebben we al beziens, maar dan komt daar onze C-ploeg aan. Mensen die dachten dat 5 van dezelfde soort al veel was, kijken de ogen uit de kop als ze die bende zien.

Het wandelparkoers is optimaal. Heel veel bos, met mooie paden, de kleintjes kunnen bijna het ganse parkoers zonder leiband lopen. De tweede rustpost is al even druk. Toch zien we de kans een hoekje aan een tafel te bemachtigen om de hongerigen te spijzen en de dorstigen te laven. Want dat is tenslotte een werk van barmhartigheid, vooral dat laatste dan! En dan op naar het derde deel van onze wandeling.

De zon geeft niet op, het voelt zelfs warm aan ondanks de lage temperaturen. De cavjes zijn overactief en rennen dat het een lieve lust is. De bevroren plassen beginnen te smelten, en we doen niet liever dan er door waden zodat we op het einde nog kunnen pronken met een vieze pels. We zijn nog 8 km verwijderd van de finish. Hopelijk hebben we een plaatsje om te zitten. We concluderen dat we bij de eerste rustpost te lang getalmd hebben, en besluiten volgende keer iets vlugger in de startblokken te schieten. Halverwege krijgen we een telefoontje van de C-ploeg : We hebben voor jullie plaats gehouden, doorstappen he mannen. Als we aankomen hebben we tenminste een stoel om uit te rusten. Een deel van de C-ploeg is reeds naar huis bij onze aankomst. Onze eigen fout. Volgende keer proberen we nog iets beter af te stemmen op mekaar. Misschien moet de B-ploeg ook iets vroeger vertrekken. Dan komen we samen aan de eindmeet. Laatkomers stappen dan automatisch mee met de C-ploeg. Dat lijkt me een goed idee. De kinderziekten van het opdelen in twee ploegen worden langzaam maar zeker genezen.

Langdorp, het was gezellig, misschien tot een volgende keer!

Deden mee :

Groep B : Bink, Boy1, Bruce, Frodo, Indy
Groep C : Ayla, Boy2, Casper, Cleo, Dino, Fritske, Kimba, Laïca, Toby, Ziggy, Zino

Werden gemist :

Aiké, Amy, Bieke, Charlie, Cissi, Kato, Prutske, Rhanny, Snuffel, Tasha, Waldo, Xena