Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Niel C groep 12-02-2006

Verslag : Albert Verstraeten
Fotoreportage : Liliane Peeters (fotos zijn verlopen)

En vandaag starten wij met de C-ploeg! Laat die van de B-ploeg maar marcheren, wij pakken het er van. De leuke opvang tijdens de tussenstoppen, met allemaal lekker warme drankjes en soep, en dan ook nog broodjes en héél lekkere taart. Voor de meesten onder ons was het allemaal nieuw.

Wij vonden het een heel gemoedelijke, vriendelijke en gezellige sfeer vandaag. Het parkoers voor rolstoelgebruikers was maar 4km, dus besloten we gezamenlijk om de 14km te doen tot aan de eerste rustpost, en dan weer te keren. Zo hadden we in totaal toch 7km afgelegd. En  ons Liliane deinst niet vlug terug op haar vier wielen. Met het scoutsgevoel zat het ook wel goed, natuurlijk waren daar wel hindernissen, maar de vele sterke mannenhanden maakten veel goed. Iedereen was erg hulpvaardig.

En wie speelde vandaag bezemwagen? Juist het baasje van kleine Kimba. Onze oudste viervoeter had voor de gelegenheid een heuse buggy gekregen. Voor het geval de hernia zou opspelen. En daarbij kwam nog het vrouwtje van Fritske, die zich bij een flinke verkoudheid een verschot gehoest had. En ik maar vergeefs hopen dat ik met de dame in de buggy zou mogen rondrijden, maar als puntje bij paaltje kwam was zij de eerste binnen. En zelfs ons klein Kimba heeft geen gebruik gemaakt van de nieuwe bezemwagen. Den deze heeft voor niets een lege buggy over de weg geduwd.

We hadden spijtig genoeg niet het weer mee, na de tussenstop, een beetje te veel van ’t goede. Sneeuw kan zo zalig rustgevend naar je heen dwarrelen, maar dat was nu niet zo het geval, nu was het een beetje snerpende wind met sneeuw, en dat kan je toch niet voorzien of bestellen, dus we wonen in België en nemen het er dan maar geduldig bij.

Voor diegenen die de A12 op moesten was het nog een moeilijke rit naar huis. België ligt al lam bij 5cm sneeuw.

Het vel van onze kin en oorlelletjes is al terug aan ons gezicht gehecht, en onze lieve cavjes liggen in een soort coma denk ik, want die hebben nog niet bewogen sinds ze zijn thuisgekomen, voor eten wilden ze zich wel even verzetten, maar dat is dan ook alles.

We hebben veel nieuwe en toffe mensen leren kennen, en wees maar zeker, volgende keer zijn we weer van de partij!

Deden mee :
Groep B : Aiké, Bink, Boy1, Bruce, Frodo, Indy, Rhanny, Snuffel, Tasha
Groep C : Ayla, Bieke, Casper, Cissi, Cleo, Dino, Fritske, Kimba, Toby, Xena, Zino

Werden gemist :
Amy, Boy2, Charlie, Kato, Laïca, Prutske, Waldo, Ziggy