Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling B groep Niel 12-02-2006

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Ann Therie (fotos zijn verlopen)

Vrijdag zei Deboosere nog dat zondag droog , koud en met enkele opklaringen zou worden.  Zaterdagmiddag werd het: ’s morgens aanvriezende mist, bewolkt en regen! Maar wij doen het voor de sfeer! Het weer komt op de tweede plaats. Als het goed is, is het prettig meegenomen dat wel, maar het seizoen is er naar. Dus kleden we ons er op.

Vandaag is ook een beetje historisch voor onze groep. Vanaf nu hebben we twee ploegen, een B-ploeg voor de meer stevige stappers, en een C-ploeg voor diegenen die het graag wat kalmer aan doen. Op de rustposten komen we elkaar weer tegen. En na afloop zien we elkaar weer in de kantine.

En zo komt het dat we (zonder aanvriezende mist) in Schelle arriveren met liefst 20 cavaliertjes! Onze groep limburgers is ook aanwezig. Zij moeten wel een uur rijden, maar hebben het er voor over, aanvriezende mist of niet. De combinatie met enkele Oost-Vlamingen resulteert in goed opletten voor de Antwerpenaars om alles te begrijpen. De verbroedering duurt wat langer dan gepland, liefst 8 nieuwe cavjes en hun eigenaars worden wegwijs gemaakt in het heilig ritueel van de wandelsport: inschrijven want we nemen geen zwartstappers mee, bonnetjes kopen, plaatsje zoeken, cavjeslijstje invullen, indelen in groepen, klapke doen en bonnetje verzilveren.

Het moet gezegd dat zowel de directie van WSV Schelle als hun publiek ons met open armen ontvangen hebben. Het is niet evident zo’n groep viervoetertjes te ontvangen, maar ze zijn nu eenmaal erg aandoenlijk en toveren een lach op ieders gezicht. Wij zorgen er onderweg dan ook voor dat onze lievelingen geen ergernis achterlaten en ruimen alles mooi op. Zo duurt de liefde het langst.

En het wilt maar niet regenen, wij prijzen Frank Deboosere zijn ongelijk, en nadat iedereen alleman kent vertrekken we. Complimenten voor de parkoersmeester die er in geslaagd is het mooiste stukje van zijn streek te laten zien. Onze fotograaf weet dit zeker te appreciëren. En wij stappen er op los, de dames klitten wat bij elkaar, en de heren die de achterban vormen maken heel veel pret. Vooraan onze meest plichtsbewuste stapper uit Limburg, met de stappenteller in de aanslag. Met hem op kop kunnen de dames zich gerust verliezen in het uitwisselen van de laatste nieuwsjes want hij leidt ons wel naar het goede pad, bedankt Martin! Volgende keer trachten we gedurende het volledige parkoers onze 5km/uur te halen, dat is beloofd hoor.

Onze eerste rustpost wordt bereikt rond 12u30. Een kommetjes soep zou deugd doen, even wachten want iedereen had dat gedacht, dus soep even op maar gelukkig wordt een vrijwilliger bereid gevonden om een emmertje te gaan halen op de startplaats. Broodjes waren helaas allemaal op. Maar de meeste van onze vaste klanten hebben boterhammetjes bij, en taart is nu eenmaal een heel leuk alternatief voor een saai broodje.

Mensen komen binnen met natte jassen, verdorie de Frank had toch weer gelijk zeker, maar gelukkig is het sneeuw en geen regen, dat heeft nog iets romantisch. En sneeuwen doet het, de hele godganse namiddag, en het kan de pret niet bederven. Koude neuzen, een iets stevigere tred, en het gedacht dat de Westmalle zeker fris zou zijn maakt veel goed.

Moe maar voldaan, rijden we in een sneeuwwit landschap naar huis. We houden een goede herinnering aan WSV Schelle.

Deden mee :
Groep B : Aiké, Bink, Boy1, Bruce, Frodo, Indy, Rhanny, Snuffel, Tasha
Groep C : Ayla, Bieke, Casper, Cissi, Cleo, Dino, Fritske, Kimba, Toby, Xena, Zino

Werden gemist :
Amy, Boy2, Charlie, Kato, Laïca, Prutske, Waldo, Ziggy