Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Kessel-Lo 13-11-2005

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage : Ann Therie (fotos zijn verlopen)

Ditmaal hebben we gekozen voor club Ahoy. Eieren dragen naar de Arme Klaren heeft geholpen. Het weer is ronduit schitterend. Voor de middag beetje grijzig, maar tegen de middag aan beginnen de opklaringen. Rond 3u hebben we een blauwe hemel met schaapjes zoals dat in midden zomer al eens kan gebeuren.

En we vertrekken met wat vertraging omdat een baasje de weg is kwijt geraakt, de GPS stuurde hen in de mist. Maar geen erg, we hebben de hele dag. Eerst de groepsfoto, want de opkomst is vrij groot. Het clubje bestaat nog maar sinds half augustus, en we tellen al 12 hondjes aanwezig en nog eens 4 die wel wilden, maar niet konden komen omdat de baasjes ook een leven hebben!

Ieder heeft zijn schattebout vast en “klik” daar trekt onze fotograaf Ann al de eerste prachtige foto.

Samen besluiten we ons aan de 12 km te wagen, het is wel een glooiend landschap maar we zijn per toeval met geoefende stappers. Klein nadeel, de eerste stop is voorzien op 7 km. We zijn gewend elke 5 a 6 km te stoppen, maar kom, het landschap is mooi, de zon straalt, wat wil een mens nog meer.

Naargelang de kilometers vorderen beginnen de verbroederingsdrankjes door te zakken. Geen erg voor de heren, bomen zat…ook niet voor de hondjes, bomen zat…maar de dames…zij tellen af. Nog eventjes doorzetten, en daar is de rustpost in zicht. Midden in een mooi bos, met hoge bomen en geen struiken, we halen de pick-nik boven. Heren, even de lieverds vasthouden dan gaan wij alvast aanschuiven. Groot is de verbazing, dat alleen kan bijgetankt worden! Dit is zeker een uitstippeling door mannen geweest! Dat kan niet anders. Vrouwen hebben zich op deze wandelorganisatie alleen met de catering ingelaten dat is duidelijk. Even op de onderlip bijten want naar verluidt zou 2km verder (na 9km dus) het “Bed van Napoleon” zijn. Een restaurant dat wel soelaas kan bieden. En stappen maar, die twee km is wel met een elastiek gemeten, maar eind goed al goed. Na bewondering van onze troep door de vele toeschouwers stappen we verder de natuur in waar onze hondjes reeds lentekriebels voelen, en vele romances ontstaan.

De pups klitten samen om te stoeien, de grote jongens dingen om de poot van Kato, die duidelijk binnenkort van wanten gaat weten. Haar parfum is beslist de hondenvariant van chanel nr 5.

Het parkoers is ronduit schitterend, heel mooi gekozen, voor deze keuze onze complimenten aan de parkoersmeester. En wie lopen we tegen het lijf? Jawel een medewerker van Wandelmee (te herkennen aan zijn petje!) ook een cavjesbezitter! Zijn hondje is duidelijk onder de indruk van zoveel soortgenoten in één keer. Hopelijk stapt hij ook met ons op in Brecht met de Michielstappers op 11 december, want hoemeer cavjes, hoemeer vreugd!

En dat onze cavjes overal geliefd zijn blijkt uit al de reacties onderweg. Het is dan ook een hondensoort waar geen levend wezen bang van is. De voorzitter van club Ahoy heeft het wel aan zijn been, zijn vrouw is dolverliefd op onze cavjes en bestelt zowaar een pup bij het eerstvolgende nestje dat zal gevormd worden door stoere Waldo en zijn lieve Kato (jawel die van Chanel nr 5)

En bij aankomst was het duidelijk: niet alleen Limburgers hebben fantastische vlaaien, de Brabanders kennen er ook wat van. Lekker dikke stukken die we dik verdiend hebben. Bedankt dames van de catering, jullie hebben je job heel goed gedaan.

Volgens onze stappenteller zouden we die dag 1500 calorieën verbrand hebben. Schenk ze dan nog maar eens vol…

Volgende keer stappen we mee in Brecht, op de smoutebollentocht. Calorietjes tellen zal dan enkel dienen om het geweten te sussen denk ik.

Schatjes in alfabetische volgorde :

Deden mee : Amy, Bink, Boy, Bruce, Casper, Fritske, Indy, Kato, Kimba, Rhanny, Toby, Waldo
Werden gemist : Aiké, Charly, Frodo, Ziggy